Rejsende


Med sine pakkelister, souvenirs og udsøgte oplevelser er rejsen en helt særlig kategori. Den er indbegrebet af vores længsel efter eventyr, hvile, fest og forstyrrelser. Den danner os som mennesker, fordi vi dér møder det fremmede i et andet lands mad, musik, sprog og hverdagsliv. Fra rejsen vender vi hjem med et nyt blik på vores eget liv. 

 

I forløbet skal eleverne på en times podwalk med den fantastiske poetryslammer Kim Linnet i ørene. Han har skrevet og indtalt en lydrejse i fire dele: turistrejsen, opdagelsesrejsen, pilgrimsvandring og rejsen i min nabos baghave. Podwalken åbner for rejsens eksistentielle dimensioner, fordi man her møder det ukendte, mister fodfæste for en tid og forstyrres af andre måder at leve hverdagen på.  

 

Den indtalte tekst er danskfagligt mættet med rim, rytmer og finurlige udtryk som: omvendtrejsen, dobbeltdækkerbusserne og rejsen set som en spacebar. Religionsfagligt giver forløbet stof til to lektioners arbejde med bibelske tekster, hvor rejse, erkendelse og pakkelisten til livet er tæt kædet sammen.  

 

I får her et enkelt materiale svøbt i en humoristisk og sprød tone med dybe spørgsmål om, hvordan rejsen former os, og hvad der sker, hvis vi tager på rejse i hinandens yndlingsrejseoplevelser.  

 

 

 

 

Målgruppe:                         7. – 9. klasse? 

Fag:                                     Dansk og kristendomskundskab 

Lektioner:                           2-4 moduler + lydvandring 60 min

Lydvandring:                       Fire stop/poster på 8 - 10 min. og gåtid = 60 min. 

Materialer i projektet:       Elevhæfter + lærervejledning + app 

Tilmeldingsfrist:                 14. august