- skabelse, fortælling og udfordring
Lærervejledning med forslag til varierede arbejdsformer, individuelt, 2/2 og i CL-modeller.
Hvert tema er en dobbeltside med fire tekster pr tema. Eleverne kan læse teksterne på modstående side. - Temaet skabelse er relateret til elevens oplevelse af verden og naturen, og lægger op til elevens naturbetragtning af farver, former og stemninger, herunder en bevidstgørelse af forskellen på en umiddelbar sansning og en naturvidenskabelig fornuft, hvorved gamle tekster kan få en fornyet relevans for forståelsen af tilværelsen.
Tegning og illustration er væsentlig i projektet, herunder at eleverne trænes i den enkle og udtryksfulde tegning og illustration.
5. klasses temaer er disse:
Læreren kan evt. selv downloade manglende eksemplarer. Print som hæfte, foldet A3.
Læreren kan supplere undervisningen med bibelske billeder fra kunstens verden.
... nyt projekt, der sætter spørgsmålstegn til hvad vi umiddelbart ser i mødet med den anden
Bemærk: Tilmeldte klasser skal være fleksible ift. det konkrete afviklingstidspunkt i klassen. Det skyldes hensynet til de to gæstelærere, som besøger klassen sammen med udstillingen.
Besøgene kommer til at ligge tirsdage - onsdage - torsdage både formiddag og på den anden side af frokostspausen.
100% Fremmed? er et kunst-dokumentarisk udstillingsværk med 250 portrætter i tekst og foto af borgere i Danmark, som repræsenterer de 167.000 mennesker, som har fået asyl siden 1956 og frem til i dag. Nu har din klasse mulighed for at få besøg af udstillingen!
Klassen får besøg to skoleformidlere; en producent og én deltager fra udstillingen, og sammen med dine elever vil de åbne et rum, hvor det er tilladt at italesætte tanker, følelser, fordomme og holdninger – og bringe ”os og dem” tættere på hinanden.
Deltageren fra udstillingen vil fortælle eleverne sin personlige historie om at komme fra et land til et andet, fra én kultur til en anden, fra et kulturelt og/eller religiøst værdisæt til et andet, og om, hvordan det har præget egen udvikling og identitet.
Eleverne kan relatere til deltagernes portrætter og fortællingerne om at finde et tilhørsforhold i verden - eller at føle sig fremmed eller udenfor. Samtidig opnår eleverne et godt afsæt for at lære at udtrykke sig mere selvstændigt om etniske, religiøse og kulturelle spørgsmål.
- få styr på Bibelens brogede persongalleri
Bibelske fortællinger er et af de centrale kompetenceområder for faget kristendomskundskab. I projektet Bibelens personer bliver eleverne på en sjov og engagerende måde introduceret for 40 centrale bibelske personer og til de fortællinger, der knytter sig til dem.
Eleverne præsenteres i første omgang for de bibelske personer gennem kortspillet ”Profetkort”.
Tilmeldte lærere modtager:
3-4 elever spiller sammen med et sæt kort. Herefter arbejder klassen videre med udvalgte personer og med de fortællinger, som især har fanget elevernes nysgerrighed.
Bestil så længe lager haves