Tegn Bibelens fortællinger

- lær og tegn de vigtigste bibelske fortællinger

• Kristendomskundskab, billedkunst
  • Materialet dækker hovedområdet "bibelske fortællinger" i hele indskolingensforløbet og påbegyndes i 1. klasse
  • Elevhæfte til hver elev og lærervejledning
  • Lærerkursus på lokale folkeskoler
Elevhæfte

Hæftet er tænkt som et grundmateriale i indskolingen, således at læreren vælger nogle temaer hvert af de tre skoleår i indskolingen. Det bør påbegyndes i 1. klasse. Leveres til skoleårets begyndelse. Hæftet anbefaler oplæsning fra ”Bibelen for børn”, Religions Pædagogisk Forlag. Der medfølger endvidere et tekstark med de vigtigste bibeltekster til læreren, hvorved materialet er meget let at gå til.

A4-hæfte på 20 sider til hver elev med myldrebillede på for– og bagside. Alt i s/h til elevens egne tegninger/farvelægning. Materialet indeholder 18 temaer fra NT og GT. Siderne har overskrifter, underoverskrifter, vignetter og enkle tegninger.

Lærervejledning til temaernes bibelfortællinger med en særlig grundig vejledning omkring undervisningen i skabelsesberetningen, som forbereder en forståelse af forskellen på en umiddelbar og sanselig forståelse af verden i modsætning til et naturvidenskabeligt og objektivt verdensbillede. Netop dette tema anbefales dog ikke i 1. klasse, men først i 2.-3. klasse.

Temaerne er de væsentligste bibelske fortællinger i indskolingen:

• skabelsen af verden
  • menneskets skabelse og syndefaldet
  • vandfloden
  • Babelstårnet
  • Abraham og Sara
  • Jakob, Josef, Moses, David, Daniel
  • Jesu barndom, Jesu liv
  • påsken, påskens personer
  • himmelfarten og pinse.

Tilmeld din klasse >>>

Du kan også selv downloade materialet. Det bør printes som "hæfte" som foldet A3 og hæftet.

Læreren kan supplere undervisningen med bibelske billeder fra kunstens verden.

Se bibelske billeder >>>

Se lærerkursus >>>

Julekalender 2019

- stemningsfuld og lærerig decemberkalender

• Musik, billedkunst, kristendomskundskab
  • 8 nye lokale skoler tilbydes en julekoncert
  • Korte julekalendervideoer på Facebook med spot på julen fra 13 lokale folkekirker

I december måned kan alle 1. klasser være med til at julehygge lidt ekstra med en julekalender som ses på billedet herover. Bag lågerne gemmer der sig små hemmeligheder - materialer til pynt, der skal laves med børnene, julesange, julespil el.a.

Udover træjulekalenderen har vi også små videoer på vores Facebookside, hvor vi hver dag viser et klip fra en lokal kirke, hvor vi gennemgår noget julepynt eller ser på en ting eller tradition, der knytter sig til julen. Du kan vælge at bruge alt materialet eller udvælge til enkelte dage i december. Med andre ord bruge materialet som det passer bedst til din undervisning i december måned.

Som en ganske særlig bonus vil 8 skoler få tilbudt at få en stemningsfyldt julekoncert ud på deres skole. En musiker vil sammen med børnene synge julen ind med 4 julesange som I på forhånd vil have mulighed for at have øvet med børnene.

I skoleåret 2018/19 år blev der afholdt julekoncert på følgende skoler, og de vil derfor i år ikke have mulighed for at tilmelde sig koncertdelen i skoleåret 2019/20.

• Skovlyskolen
  • Tronggardskolen
  • Vangeboskolen
  • Kongevejens skole
  • Engelsborgskolen
  • Sorgenfriskolen

De skoler, der havde koncert sidste år er velkommen til at tilmelde sig resten af julekalenderforløbet. - det er blot koncerten der ikke bliver mulig at få igen i år. Tilbuddet om koncert udbydes hvert år til 8 nye skoler - når alle har fået tilbuddet starter vi forfra med listen af skoler.

For at gennemføre koncerten på jeres skole er det nødvendigt, at Ï sørger for at:

• At alle 1. klasser deltager
  • At skolen har et egnet lokale til arrangementet, som skal bookes og være tilgængeligt 1 time før arrangementet begynder
  • At skolen sørger for opstilling af pc, projektor og skærm, så alle elever kan se power-point med tekst/billede til sangene
  • At der er let tilgængelig strøm til lydanlægget, som vi medbringer, kun alm. 240 volt.

Tilmeld din klasse >>>

På opdagelse i den lokale kirke

- læring gennem sansning

• Kristendomskundskab, dansk
  • 1-2 lektioner
  • Bedst mens vejret er godt
  • Kontakt skolens lokale folkekirke
  • Se forsiden >>>

At forstå, hvad er kirke er gøres bedst ved at besøge en kirke og se, høre og føle, hvad en kirke er.

Et besøg kan fx bestå af disse elementer:

• en fælles morgensalme
  • et møde med organisten, som lader klassen opleve nogle af orgelet mange muligheder
  • kirkens kunst
  • kirkens inventar, døbefond og nadverbord
  • præsten og hans sort-hvide dragt
  • kirkens messehagler og hvorfor er de så forskellige i farvevalget
  • kirkeklokken og dens betydning (ringning, kimning, bedeslag)
  • hvem kommer i kirken?
  • hvem arbejder i kirken?
  • evt. en gåtur omkring kirken på kirkegården
  • tårnet og våbenhuset
  • sorg og glæde i kirken

Lærerkurser 19/20