Julekalender

- stemningsfuld og lærerig decemberkalender

• Musik, billedkunst, kristendomskundskab
  • Korte julekalendervideoer på Facebook med spot på julen i 13 lokale folkekirker

I december måned kan alle 1. klasser være med til at julehygge lidt ekstra med en julekalender som ses på billedet herover. Bag lågerne gemmer der sig små hemmeligheder - materialer til pynt, der skal laves med børnene, julesange el.a.

Udover træjulekalenderen har vi også små videoer på vores Facebookside, hvor vi viser klip fra lokale kirker, hvor vi gennemgår noget julepynt eller ser på en ting eller tradition, der knytter sig til julen. Du kan vælge at bruge alt materialet eller udvælge til enkelte dage i december. Med andre ord bruge materialet som det passer bedst til din undervisning i december måned.

Tilmeld din klasse >>>

Julekoncert

- med sanger og historiefortæller Stine Michel

Som en særlig mulighed vil 4 skoler få tilbudt en stemningsfyldt julekoncert ude på deres skole. Stine Michel med musiker vil sammen med børnene synge julen ind med julesange, og fortælling om legenden om julerosen.

For at gennemføre koncerten på skolen er det nødvendigt, at Ï sørger for:

• At alle 1. klasser deltager
  • At skolen har et egnet lokale til arrangementet, som skal bookes og være tilgængeligt 1 time før arrangementet begynder
  • At skolen sørger for opstilling af pc, projektor og skærm, så alle elever kan se power-point med tekst/billede til sangene
  • At der er let tilgængelig strøm til lydanlægget, som vi medbringer, kun alm. 240 volt.

Julekoncerterne afholdes i 2021 følgende dage og tidspunkter

8. og 9. december, begge dage kl 8.50 og kl 11.00

Ansøg om julekoncert >>>

Tegn Bibelens fortællinger

- lær og tegn de vigtigste bibelske fortællinger

• Kristendomskundskab, billedkunst
  • Materialet dækker hovedområdet "bibelske fortællinger" i hele indskolingensforløbet og påbegyndes i 1. klasse
  • Elevhæfte til hver elev og lærervejledning
  • Klassen modtager primo august
Elevhæfte

Hæftet er tænkt som et grundmateriale i indskolingen, således at læreren vælger nogle temaer hvert af de tre skoleår i indskolingen. Det bør påbegyndes i 1. klasse. Leveres til skoleårets begyndelse. Hæftet anbefaler oplæsning fra ”Bibelen for børn”, Religions Pædagogisk Forlag. Der medfølger endvidere et tekstark med de vigtigste bibeltekster til læreren, hvorved materialet er meget let at gå til.

A4-hæfte på 20 sider til hver elev med myldrebillede på for– og bagside. Alt i s/h til elevens egne tegninger/farvelægning. Materialet indeholder 18 temaer fra NT og GT. Siderne har overskrifter, underoverskrifter, vignetter og enkle tegninger.

Lærervejledning til temaernes bibelfortællinger med en særlig grundig vejledning omkring undervisningen i skabelsesberetningen, som forbereder en forståelse af forskellen på en umiddelbar og sanselig forståelse af verden i modsætning til et naturvidenskabeligt og objektivt verdensbillede. Netop dette tema anbefales dog ikke i 1. klasse, men først i 2.-3. klasse.

Temaerne er de væsentligste bibelske fortællinger i indskolingen:

• skabelsen af verden
  • menneskets skabelse og syndefaldet
  • vandfloden
  • Babelstårnet
  • Abraham og Sara
  • Jakob, Josef, Moses, David, Daniel
  • Jesu barndom, Jesu liv
  • påsken, påskens personer
  • himmelfarten og pinse.

Tilmeldte klasser modtager:

• lærervejledning
  • et klassesæt elevhæfter
  • en børnebibel til oplæsning/fortælling (se billedet ovenfor)

Tilmeld din klasse >>>

Du kan også selv downloade materialet. Det bør printes som "hæfte" som foldet A3 og hæftet.

Download:

Læreren kan supplere undervisningen med bibelske billeder fra kunstens verden.

Se bibelske billeder >>>

Lærerkurser 21/22

Se tidligere projekter

Bestil så længe lager haves