Lærerkursus

Religionernes Dag 2017

Heldags lærerkursus i København

Torsdag den 31. august 9.30 - 16.00 på Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København 

Reformationsjubilæet er af flere grunde interessant for skolens undervisning – dels fordi den evangelisk-lutherske lære er den konstitution, som Den danske folkekirke bygger på og er den variant af kristendommen, som skolens undervisning primært er sat til at formidle indsigt i, dels fordi reformationens tankegods og praktiske forvaltning har lagt grunden til en væsentlig del af det samfund, vi kender i dag.  

Forlaget Eksistensen har i anledning af reformationsåret udgivet en række mindre bøger, som sætter fokus på udvalgte aspekter ved reformationen og dens virkningshistorie frem til i dag. Et udvalg af forfatterne bag disse bøger vil i skøn forening med erfarne lærere og lærebogsforfattere på årets udgave af Religionernes Dag give et indblik i reformationen og dens virkninger, samt i, hvordan reformationen som emne kan gribes an på forskellige klassetrin. 

Der vil således være oplæg v. professor Niels Kærgård, redaktør dr. phil., Marita Akhøj Nielsen, museumsinspektør Lars K. Christensen og kirkehistoriker Carsten Selch Jensen, samt lærerne/lærebogsforfatterne Niels Henrik Holck Madsen, Carsten Bo Mortensen og Anne Rosenskjold.  

Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder en række gratis kursuspladser til lærere i Kgs. Lyngby og Rudersdal.

NB: Tilmeldingsfrist 20.6 !!

Ansøgning om gratis kursusplads her >>>

 

Lærerkursus

Religionsfrihed - rum til at tænke og tro. 7. - 10. klasse

Torsdag d. 23. nov. 2017 kl. 12.30 - 16.00 

Kurset afholdes i FN-byen, Marmorvej 51, 2100 København Ø            

”Religionsfriheden i Danmark er respekteret, men det betyder ikke, at det ikke kan blive bedre”.

Sådan lyder budskabet fra FN’s særlige rapportør for religions-og trosfrihed, Heiner Bielefeldt, der i marts 2016 gæstede Danmark og efterfølgende fremlagde sine foreløbige resultater ved et pressemøde i København. ”Ingen af de mennesker jeg har mødt under mit besøg, har sat spørgsmålstegn ved, at der er bred religionsfrihed i Danmark. Hvad der dog står mindre klart er, hvordan frihed og lighed går hånd i hånd, siger Heiner Bielefeldt.”

  • oplæg om religionsfrihed ved seniorforsker Eva Maria Lassen: Religion og menneskeret
  • oplæg om sameksistens ved journalist Bent Dahl Jensen: Grænseflader mellem religionsfrihed og sameksistens
  • samtale i grupper og opsamling
  • oplæg om demokratiernes aktuelle udfordringer ift. religionsfrihed ved folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen (S)
  • oplæg om bogen ”Gud i skolen” ved forfatter Ane Kirstine Brandt
  • samtale i grupper og opsamling
  • gennemgang af materialet  “Religionsfrihed” 

Bemærk: Man skal møde i god tid til 12.30 og man kan af sikkerhedshensyn kun komme ind i det navn, som man har tilmeldt sig med. Man bliver sikkerhedstjekket ved slusen til bygningen. 

Tilmeld dig til lærerkurset