Lærerkursus

Reformation - teser, tro og tvivl

Lærerkurset er en introduktion til undervisningsprojektet for 5. og 6. klasse

Tid og sted:Tirsdag den 5. september 2017 , kl. 13-16 på Campus Carlsberg, lokale K2.04           

Indhold:   

  • Hvad betyder reformationen for os i dag? Hvad betyder det, at ethvert individ er enestående?  Oplæg ved ph.d., højskolelærer Christian Hjortkjær, Silkeborg Højskole.
  • Efterfølgende vil skuespiller Jesper la Cour Andersen fra Det fortællende Teater introducere et ”fortællespil”, der afslutter undervisningsforløbet. Eleverne får et manuskript over Martin Luthers dramatiske liv. Der lægges op til et enkelt reformationsspil til afvikling i den lokale folkekirke
  • Afslutningsvis præsenteres undervisningsmaterialet fra de folkekirkelige skoletjenester med nedslag i de fem temaer, som eleverne skal arbejde med.

Kurset er gratis. Læreren tilmelder selv via ucc.dk, kursusnummer: 279025 

BEMÆRK: Tilmelding inden 20. juni 2017 !!

 

Lærerkursus

Religionernes Dag 2017

Heldags lærerkursus i København

Torsdag den 31. august 9.30 - 16.00 på Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København 

Reformationsjubilæet er af flere grunde interessant for skolens undervisning – dels fordi den evangelisk-lutherske lære er den konstitution, som Den danske folkekirke bygger på og er den variant af kristendommen, som skolens undervisning primært er sat til at formidle indsigt i, dels fordi reformationens tankegods og praktiske forvaltning har lagt grunden til en væsentlig del af det samfund, vi kender i dag.  

Forlaget Eksistensen har i anledning af reformationsåret udgivet en række mindre bøger, som sætter fokus på udvalgte aspekter ved reformationen og dens virkningshistorie frem til i dag. Et udvalg af forfatterne bag disse bøger vil i skøn forening med erfarne lærere og lærebogsforfattere på årets udgave af Religionernes Dag give et indblik i reformationen og dens virkninger, samt i, hvordan reformationen som emne kan gribes an på forskellige klassetrin. 

Der vil således være oplæg v. professor Niels Kærgård, redaktør dr. phil., Marita Akhøj Nielsen, museumsinspektør Lars K. Christensen og kirkehistoriker Carsten Selch Jensen, samt lærerne/lærebogsforfatterne Niels Henrik Holck Madsen, Carsten Bo Mortensen og Anne Rosenskjold.  

Folkekirkens Skoletjeneste tilbyder en række gratis kursuspladser til lærere i Kgs. Lyngby og Rudersdal.

NB: Tilmeldingsfrist 20.6 !!

Ansøgning om gratis kursusplads her >>>