Den åbne skole i Sorgenfri kirke

En skoledag med aktiv læring

Sorgenfri kirke tilbyder undervisning for alle aldersgrupper fra 1. klasse til 3.g. Du kontakter os med dine helt specielle ønsker og behov for undervisning, og så forsøger vi at skræddersy en undervisning i nært samarbejde med dig, så I får lige præcis det med hjem, som I har brug for.

Det er muligt at komme en hel skoledag i kirken, hvis I ønsker det. I kan naturligvis også komme på "almindelige" besøg som typisk strækker sig over to lektioner. Kirken har gode undervisnings-faciliteter.

To eksempler på forløb:

1. - 3. klasse: På opdagelse i Sorgenfri kirke

Besøget i kirken har til formål at give eleverne en grundlæggende forståelse af, hvad en kirke er, indeholder og bruges til. Hvad er særligt betydningsfuldt? Hvorfor ser tingene sådan ud, som de gør.  Og hvorfor ser præstens tøj ud, som det gør? Hvilke måder ringer klokken på? Har farverne en særlig symbolik i kirken?

Eleverne kommer med rundt i kirken og oplever kunsten og så vil vi også synger et par salmer.

Èn klasse af gangen. Varighed 2 lektioner. Bedst formiddag. Ikke december, april og maj.

Send mail om besøg med klassen

3. - 6. klasse: Når vi mindes

I skolen

Undervisningsbesøget knytter an ved den enkelte elevs kortlægning af sin slægt og familierelationer tre generationer bagud,- til oldeforældre. Her vil mange elever have brug for at spørge sine forældre og bedsteforældre.

I kirken

Hver elev skal medbringe en fortælling om en afdød (max 5 minutter) - som udgangspunkt - én i familien, som man gerne vil mindes for noget godt og måske endda for noget forbilledligt. Man må gerne tage en tegning, et foto eller en rekvisit med.

Klassen deles i tre hold a ca. 8 elever og hver gruppe fortæller til hinanden. Derefter kan man i kirken tænde et lys til minde og ære for den, man fortalte om.

Præsten vil desuden fortælle lidt om, hvordan man i kirken mindes de døde ved Allehelgen.

På kirkegården

Klassen kan til sidst besøge den lokale kirkegård, hvor hver elev har sit eget ark med. Der kan også søges efter symboler på kirkegården, og disse kan fx tages som fotos og efterbehandles på klassen.

• september og oktober er velegnede måneder for besøget

Kontakt Sorgenfri kirke om et undervisningsbesøg

Materiale, som læreren kan downloade til arbejdet i klassen og på kirkegården

Kontakt Sorgenfri kirke