Sorgenfri kirke

En skoledag med aktiv læring

Sorgenfri kirke tilbyder undervisning for alle aldersgrupper fra 1. klasse til 3.g. Du kontakter os med dine helt specielle ønsker og behov for undervisning, og så forsøger vi at skræddersy en undervisning i nært samarbejde med dig, så I får lige præcis det med hjem, som I har brug for.

Det er muligt at komme en hel skoledag i kirken, hvis I ønsker det. I kan naturligvis også komme på "almindelige" besøg som typisk strækker sig over to lektioner. Kirken har gode undervisnings-faciliteter.

To eksempler på forløb:

1. - 3. klasse: På opdagelse i Sorgenfri kirke

Besøget i kirken har til formål at give eleverne en grundlæggende forståelse af, hvad en kirke er, indeholder og bruges til. Hvad er særligt betydningsfuldt? Hvorfor ser tingene sådan ud, som de gør.  Og hvorfor ser præstens tøj ud, som det gør? Hvilke måder ringer klokken på? Har farverne en særlig symbolik i kirken?

Eleverne kommer med rundt i kirken og oplever kunsten og så vil vi også synger et par salmer.

Èn klasse af gangen. Varighed 2 lektioner. Bedst formiddag. Ikke december, april og maj.

Send mail om besøg med klassen

3. - 4. klasse: 500-års Reformationsfejring

1517 - 2017

Du har som lærer mulighed for at give dine elever en præcis, festlig og illustrativ formidling af historien om hovedpersonen bag et af Europas og Danmarkshistoriens største vendepunkter: Reformationen. Læreren modtager desuden et lille undervisningsmateriale over dramatiseringen i kirken af Luthers liv, samt andet relevant materiale.

Forløbet varer ca. 60 minutter:

• 30 minutters drama over historien om Martin Luthers liv ved Skuespiller Anne-Maria Pock Steen og lokale medvirkende
  • Flag med Lutherrosens symbolik
  • Luthers nye salmer
  • Forfriskning med reformationsbolle

Arrangementerne afvikles om formiddagen i ugerne 38, 39, 40, 46, 47, 48. Den endelige dato for arrangementet koordineres af folkekirkens skolejeneste.

Du kan tilmelde skolens 3. og 4. klasser her. Det er normalt en forudsætning at alle klasser deltager i arrangementet.

Send mail og tilmeld skolens klasser

Kontakt Sorgenfri kirke

Præster og organist mv ved Sorgenfri kirke

• Sognepræst Søren Hermansen