Lyngby kirke

2. klasse: På opdagelse i Lyngby kirke

Besøget i kirken har til formål at give eleverne en grundlæggende forståelse af, hvad en kirke er, indeholder og bruges til. Hvad er særligt betydningsfuldt?

Eleverne kommer rundt i og omkring Lyngby gamle kirke og oplever, hvad kirken er som rum, lyd, lys, billeder og kunst.

Èn klasse af gangen. Varighed ca. 60 minutter. Bedst sensommer eller forsommer.

Send mail om besøg 

Indskolingen: LYDSPOR - leg med lyd

Undervisningsbesøget er første fase af projektet "Leg med lyd i bibelske fortællinger". I kirken skal eleverne i indskolingen udforske, hvordan orgelmusik kan udtrykke følelser og stemninger på en anden måde end det talte sprog.

I klassen arbejder eleverne videre på deres egen IT-platform og sampler deres egen lydfortælling med stumper af orgelmusik og reallyde. Desuden indgår en animationsfilm, der tematiserer arbejdet med centrale tilværelsesspørgsmål.

Send mail om besøg

Hvis du ikke har tilmeldt din klasse til projektet fra Folkekirkens Skoletjeneste, kan du gøre det her. Tilmelding til projektet er en forudsætning for besøget.

Tilmeld din klasse til projektet    

3. - klasse: Den sidste have

Undervisningsbesøget begynder inde i kirken, hvor præsten fortæller, hvad der sker i kirken, når nogen dør. 

Hver elev får et lille materiale med fokus på kirkegårdens symboler og på det at savne nogen, man holdt af. Kirkegården ligger rundt om kirken og her skal børnene gå omkring og iagttage og tænke.

 • Én klasse ad gangen
 • Bedst i den lyse og lune periode på året
 • Formiddag, ikke mandag

Send mail om besøg 

2. -3. klasse: "Sorrig og glæde"

Orlakarla er på arbejde og kender hver krog i kirken. Som turboguide fortæller hun om livet i kirken, rummets funktioner og om kunstens og musikkens kraft assisteret af orglets mange forskellige udtryk, såvel sorg som glæde!

Undervisningsbesøget begynder med teaterforestillingen "Sorrig og glæde"på 35 minutter. Derefter en pause med en forfriskning. Herefter synger synges 1-2 salmer og præsten viser og forklarer nogle af kirkens symboler og kalkmalerier.

 • Tid: bedst formiddag 8.45 - 10.00
 • Antal: 65 - 125 elever 

Send mail til teaterbesøg 


3. - 4. klasse: 500-års Reformationsfejring

      1517 - 2017

Du har som lærer mulighed for at give dine elever en præcis, festlig og illustrativ formidling af historien om hovedpersonen bag et af Europas og Danmarkshistoriens største vendepunkter: Reformationen. Læreren modtager desuden et lille undervisningsmateriale over dramatiseringen i kirken af Luthers liv, samt andet relevant materiale. 

Forløbet varer ca. 60 minutter:

 • 30 minutters drama over historien om Martin Luthers liv ved Skuespiller Anne-Maria Pock Steen og lokale medvirkende
 • Flag med Lutherrosens symbolik
 • Luthers nye salmer
 • Forfriskning med reformationsbolle

Arrangementerne afvikles om formiddagen i ugerne 38, 39, 40, 46, 47, 48. Den endelige dato for arrangementet koordineres af folkekirkens skolejeneste.

Du kan tilmelde skolens 3. og 4. klasser her. Det er normalt en forudsætning at alle klasser deltager i arrangementet.

Send mail og tilmeld skolens klasser

 

3. - 4. klasse: Påskehistorien

Én klasse ad gangen vil få påskefortællingen levendegjort ved at komme med på en vandring i og omkring Lyngby kirke, hvor eleverne følger de dramatiske spor fra Jerusalems byport, over nadversalen og forræderiet, til tilfangetagensen, forhøret og domfældelsen hos Pilatus. En soldat fortæller om den korsfæstede mand, der nu allerede er blevet begravet, og nogle kvinder påstår at noget utroligt er sket ude ved graven ...

Påskehistorien dramatiseres i og omkring Lyngby kirke op mod påske. 

 • NB: Påskespillet blev opført forår 2017 og sættes op igen i 2019 

Send mail om påskevandring  

5. klasse: Lyd i Bibelen

Dette undervisningsprojekt i Lyngby kirke handler om at lytte til musik, danne associationer og blive sporet ind på sammenhængen mellem lyd og fortælling. Eleverne skal bl.a. ligge helt stille på kirkebænkene og lytte til kirkens orgel, de skal tegne og lytte til deres hjerterytme.

Undervisningen fortsætter på skolen med bibelske fortællinger, kendte som mere ukendte, som eleverne skal give et lydunderlag gennem et stort antal reallyde. Til slut skal lydfortællingen spilles for de andre i klassen. Klassen får et materiale og to CDere.

 • Én klasse ad gangen
 • Bedst formiddag
 • Ikke fredag
 • Ikke december og april-maj

Send mail om besøg 

9. klasse: At være et menneske ifølge Kierkegaard

Hvad vil det sige at være et menneske? Det er et af grundspørgsmålene i faget kristendomskundskab. 

I dette undervisningsbesøg sættes der fokus på begreberne: kærlighed, tro, angst, skyld og frihed. Og begreberne etisk, æstetisk og religiøs introduceres. Undervisningen kan således stå alene og er direkte anvendelig i faget, og besøget kan give bolden op til at arbejde med projektet "På kant med Kierkegaard", der blev udbudt af de folkekirkelige skoletjenester i 2013, og som stadig kan fås. Henvendelse til skoletjenesten.

Henvendelse om undervisningsbesøg.  

Lyngby kirkes præster

 • Sognepræst Cecilia Lotko Pontoppidan
 • Sognepræst Julie Katrine Goldschmidt
 • Sognepræst Jørgen Theodor Demant

Kontakt til Lyngby kirke


Lyngby kirkes kalkmalerier er berømte

                                              Se introvideo

Kalkmalerier 2. - 3. klasse: Dyr i kirken

Dyresymbolerne på kirkens loft fortæller historier: Om tro, forræderi, håb og ondskab

Det er menneskers historier, men også dyrenes: Løven, oksen, pelikanen, ræven og gåsen.

Fortæller: Sognepræst Jørgen Demant, 45 88 40 75

Send mail om undervisningsbesøg

Kalkmalerier 4. - 6. klasse: Gud og Djævelen

Når man vender blikket op mod kirkens loft, mod kalkmalerierne, så føres man ind i en voldsom dramatisk historie. Menneskets historie mellem Gud og djævel. Guds fortælling med mennesket er om et fællesskab, der hele tiden kan gå i stykker. Gud vil mennesket, men mennesket tiltrækkes også af ondskaben. Den viser sig i form af slangen, af djævelen, af løven. Mennesket er altid stillet i kamp mellem det gode og det onde.

Fortæller: Sognepræst Jørgen Demant, 45 88 40 75

Send mail om undervisningsbesøg