Høsterkøb kirke

1. - 5. klasse: Besøg i Høsterkøb kirke

Elever fra Høsterkøb skole er altid velkomne i kirken og på skovkirkegården.

Lærerne må gerne selv komme med et emne, besøget skal omhandle, men ellers vil vi tale om, hvad de forskellige rum og ting i kirken hedder, og hvorfor de gør det.

Vi kan også kigge nærmere på kirkens ritualer og eventuelt gennemspille nogle af dem for på den måde eksistentielt at opleve, hvad livets store overgangsfaser betyder for os.

Og så kan vi gå på kirkegården, som er en af Danmarks få skovkirkegårde, og tale om kærlighed og savn.

1. - 3. klasse: Lyd i kirken

Undervisningsbesøget er første fase af Landsprojekt 2015: "Leg med lyd i bibelske fortællinger". I kirken skal eleverne i indskolingen udforske, hvordan orgelmusik kan udtrykke følelser og stemninger på en anden måde end det talte sprog.

I klassen arbejder eleverne videre på deres egen IT-platform og sampler deres egen lydfortælling med stumper af orgelmusik og reallyde. Desuden indgår en animationsfilm, der tematiserer arbejdet med centrale tilværelsesspørgsmål.

• én klasse ad gangen
  • fredag formiddage efter aftale

NB: Tilmelding til projektet fra Folkekirkens Skoletjeneste er en forudsætning for undervisningsbesøget. Hvis du ikke har tilmeldt din klasse til projektet fra Folkekirkens Skoletjeneste endnu, kan du gøre det her:

Tilmeld din klasse til projektet

2. - 3. klasse: Teater i kirken

Orlakarla er på arbejde og kender hver krog i kirken. Som turboguide fortæller hun om livet i kirken, rummets funktioner og om kunstens og musikkens kraft assisteret af orglets mange forskellige udtryk, såvel sorg som glæde!

Undervisningsbesøget begynder med teaterforestillingen "Sorrig og glæde" på 35 minutter. Herefter synges 1-2 salmer. Til sidst kan præsten vise og forklare nogle af kirkens symboler og svare på spørgsmål.

I alt 50 min.

• Tid: Fredag formiddage efter aftale
  • Antal: 65 - 125 elever

Send mail med ønske om teaterforestilling