Gammel Holte kirke

Indskolingen: På opdagelse i Gammel Holte kirke

Besøget i kirken har til formål at give eleverne en grundlæggende forståelse af, hvad en kirke er, indeholder og bruges til. Hvad har særlig betydning i kirken?

Skriv gerne en mail om, hvilke emner I især gerne vil, at der tages op.

• Formiddag mellem 8.30 og 11.30
  • Bedst efterår, januar og juni
  • Én klasse ad gangen

2. - 3. klasse: "Sorrig og glæde"

Orlakarla er på arbejde og kender hver krog i kirken. Som turboguide fortæller hun om livet i kirken, rummets funktioner og om kunstens og musikkens kraft assisteret af orglets mange forskellige udtryk, såvel sorg som glæde!

Teaterforestillingen "Sorrig og glæde"  varer 35 minutter. Derefter en pause med en forfriskning.

• Formiddag mellem 8.30 og 11.30
  • Periode: september - november 2015
  • Antal: 65 - 125 elever

Send mail med ønske om teaterforestilling

Indskolingen: LYDSPOR

Undervisningsbesøget er første fase af undervisningsforløbet: "Leg med lyd i bibelske fortællinger". I kirken skal eleverne i indskolingen udforske, hvordan orgelmusik kan udtrykke følelser og stemninger på en anden måde end det talte sprog.

I klassen arbejder eleverne videre på deres egen IT-platform og sampler deres egen lydfortælling med stumper af orgelmusik og reallyde. Desuden indgår en animationsfilm, der tematiserer arbejdet med centrale tilværelsesspørgsmål.

Hvis du ikke har tilmeldt din klasse til projektet fra Folkekirkens Skoletjeneste, kan du gøre det her. Tilmelding til projektet er en forudsætning for dette besøg i kirken.

Tilmeld din klasse til projektet

Fleksible besøg af skoleklasser

Skoleklasser fra Trørødskolen har typisk kontaktet os, når et emne i undervisningen lagde op til at lære om folkekirken, om et etisk emne med en teologisk vinkel, om et aspekt ved menneskelivet mv.

Disse henvendelser er vi meget glade for og dem springer vi gerne ud i. Enten i kirken eller på skolen.

Send mail

Kontakt til Gammel Holte kirkes præster