Den åbne skole i Gammel Holte kirke

Indskolingen: På opdagelse i Gammel Holte kirke

Besøget i kirken har til formål at give eleverne en grundlæggende forståelse af, hvad en kirke er, indeholder og bruges til. Hvad har særlig betydning i kirken?

Skriv gerne en mail om, hvilke emner I især gerne vil, at der tages op.

• Formiddag mellem 8.30 og 11.30
  • Bedst efterår, januar og juni
  • Én klasse ad gangen

2. - 3. klasse: "Sorrig og glæde"

Orlakarla er på arbejde og kender hver krog i kirken. Som turboguide fortæller hun om livet i kirken, rummets funktioner og om kunstens og musikkens kraft assisteret af orglets mange forskellige udtryk, såvel sorg som glæde!

Teaterforestillingen "Sorrig og glæde"  varer 35 minutter. Derefter en pause med en forfriskning.

• Formiddag mellem 8.30 og 11.30
  • Periode: september - november 2015
  • Antal: 65 - 125 elever

Send mail med ønske om teaterforestilling

Fleksible besøg af skoleklasser

Skoleklasser fra Trørødskolen har typisk kontaktet os, når et emne i undervisningen lagde op til at lære om folkekirken, om et etisk emne med en teologisk vinkel, om et aspekt ved menneskelivet mv.

Disse henvendelser er vi meget glade for og dem springer vi gerne ud i. Enten i kirken eller på skolen.

Send mail

2. klasse: Påskekufferten

En mystisk kuffert dukker op i klassen ... Dagen efter modtager klassen en invitation til at komme over i kirken, hvor alt det, der er i kufferten, får mening og bliver fortalt og forklaret.

Påskekufferten indeholder en lang række rekvisitter, som direkte eller symbolsk henviser til den kristne påskefortælling fra palmesøndag til påskedag.

Hver ting i kufferten er forbundet med en fortælling og en lille leg, øvelse eller opgave, - og med en ledetråd til det næste sted i og omkring kirken, hvor fortællingen fortsætter indtil den sidste genstand tydes. Det er påskedag, som også er den sidste og afgørende brik i et tilhørende puslespil.

Undervisningen kan fortsættes på skolen med en række opgaver, der uddyber elevernes faglige viden om og forståelse af den kristne påske.

• Én klasse ad gangen.
  • Undervisningen varer 2 lektioner med en pause og forfriskning midtvejs.
  • Gennemføres i ugerne op til påske.

Tilmeld din klasse til projektet

Kontakt Gl. Holte kirke

Kontakt til Gammel Holte kirkes præster

Signe Ahlburg Kamstrup