Bistrup kirke

Indskolingen: På opdagelse i Bistrup kirke

Besøget i kirken har til formål at give eleverne en grundlæggende forståelse af, hvad en kirke er, indeholder og bruges til.

Klassen kommer på en vandring rundt i kirken, og ser og sanser det særlige, fx orgelet, tårnet, alteret mv. - Én klasse ad gangen.

• september - november
  • muligt tirsdag og onsdag mellem 8.15 og 10.00

Send mail om besøg

Indskolingen: "LYDSPOR - leg med lyd"

Undervisningsbesøget er første fase af Landsprojekt 2015: "Leg med lyd i bibelske fortællinger". I kirken skal eleverne i indskolingen udforske, hvordan orgelmusik kan udtrykke følelser og stemninger på en anden måde end det talte sprog.

I klassen arbejder eleverne videre på deres egen IT-platform og sampler deres egen lydfortælling med stumper af orgelmusik og reallyde. Desuden indgår en animationsfilm, der tematiserer arbejdet med centrale tilværelsesspørgsmål.

Send mail til organisten

Hvis du ikke har tilmeldt din klasse til projektet fra Folkekirkens Skoletjeneste, kan du gøre det her. Tilmeldingen er en forudsætning for dette kirkebesøg.

Tilmeld din klasse til projektet

2. - 3. klasse: "Sorrig og glæde"

Orlakarla er på arbejde og kender hver krog i kirken. Som turboguide fortæller hun om livet i kirken, rummets funktioner og om kunstens og musikkens kraft assisteret af orglets mange forskellige udtryk, såvel sorg som glæde!

Teaterforestillingen "Sorrig og glæde"  varer 35 minutter. Derefter en pause med en forfriskning og en kort introduktion til kirken ved én af præsterne.

• muligt onsdag 8.15 - 10 og torsdag 12 - 15
  • Periode: september - november 2015
  • Antal: 65 - 125 elever
  • Klasserne skal tilmeldes samlet

Send mail om teaterforestilling

3. - 4. klasse: 500-års Reformationsfejring

1517 - 2017

Du har som lærer mulighed for at give dine elever en præcis, festlig og illustrativ formidling af historien om hovedpersonen bag et af Europas og Danmarkshistoriens største vendepunkter: Reformationen. Læreren modtager desuden et lille undervisningsmateriale over dramatiseringen i kirken af Luthers liv, samt andet relevant materiale.

Forløbet varer ca. 60 minutter:

• 30 minutters drama over historien om Martin Luthers liv ved Skuespiller Anne-Maria Pock Steen og lokale medvirkende
  • Flag med Lutherrosens symbolik
  • Luthers nye salmer
  • Forfriskning med reformationsbolle

Arrangementerne afvikles om formiddagen i ugerne 38, 39, 40, 46, 47, 48. Den endelige dato for arrangementet koordineres af folkekirkens skolejeneste.

Du kan tilmelde skolens 3. og 4. klasser her. Det er normalt en forudsætning at alle klasser deltager i arrangementet.

Send mail og tilmeld skolens klasser

0. - 4. klasse: Børnekorets påskemusical

Påskemusical opføres af Bistrup Kirkes Børnekor. Kor, soli og meget flotte sange.

Dramaet  udspiller sig  fra Palmesøndag til Påskedag, og viser , hvad hver enkelt dag i påsken står for.

Sange og drama understreger alle de følelser, som spænder vidt,  fra Jesus kommer ridende til byen til han bliver dømt til døden – og endelig genopstår.

Musicalen opføres på dette tidspunk:

• Torsdag den 22. marts 2018:
    • 9.30 børnehaver og dagplejere
    • 10.30 indskolingsklasser

Tilmeld din klasse

0. - 3. klasse: Børnekorets krybbemusical

Julefortællingen opføres som musical af Bistrup Kirkes børnekor og årets mini-konfirmander.

Engle og  hyrder i massevis, de tre vismænd, en kamel , en særlig stjerne og selvfølgelig Maria , Josef og det lille Jesusbarn er på scenen.

I samspil med  iørefaldende sange, farverige dragter og overraskende rekvisitter  danner det rammen om julens budskab.

Musicalen opføres på dette tidspunkt:

• Torsdag den 7. december 2017:
    • 9.30 børnehaver og dagplejere
    • 10.30 indskolingsklasser

Tilmeld din klasse

4. - 7. klasse: Farver i folkekirken

Undervisningsbesøget har fokus på farvernes betydninger og farvernes brug i folkekirken i løbet af kirkeåret.

Præsten vil være klædt i fire forskellige messehagler, og derudfra forklare farvens symbol, dets betydning og dets brug i løbet af kirkeåret.

Desuden får eleverne vist et eksempel på et ikon-maleri og forklaret dets farvesymbolik.

• Kan gennemføres hele året, dog ikke december, april og maj
  • Bedst onsdag 8.15 - 10 og torsdag 12-15

Send mail om besøg

Kontakt til Bistrup kirke

Kontakt kirkens præster

• Sognepræst Charlotte Nørballe,  45 82 16 70
  • Send mail
  • Sognepræst Søren Storvad,   45 81 08 88
  • Send mail

Kontakt kirkens organist

1. - 4. klasse: Grundtvigs gloser - Lignelser i spil

Bistrupskolens og Birkerød skoles lærere velkommen til at henvende sig kirken omkring undervisningsprojekterne "Grundtvigs Gloser" og "Lignelser i spil".

Begge projekter kan udvides med et kirkebesøg. Indholdet aftales på forhånd i relation til undervisningsoplægget, som læreren har fået fra Folkekirkens Skoletjeneste og arbejdet med i klassen forud for kirkebesøget.

9. klasse: Etiske dilemmaer og tunge livsspørgsmål

Undervisningsbesøget forudsætter, at en klasse i forlængelse af et undervisningstema har formuleret to vanskelige spørgsmål, fx et etisk dilemma eller et grundlæggende tilværelsesspørgsmål, som præsten/teologen skal uddybe med en teologisk vinkel.

Hvordan tænker en præst på baggrund af sine kristne og teologiske grundsynspunkter?

Send mail med de to spørgsmål og foreslå et velegnet tidspunkt.

Send mail med forespørgsel om besøg